MILYEN HIGIÉNIAI INTÉZKEDÉSEK SZÜKSÉGESEK A PANDÉMIA IDEJE ALATT?

IRODA SZÉKEK ÉS BÚTOROK TISZTÍTÁSA ÉS FERTŐTLENÍTÉSE

A jelenlegi koronavírus-járvány mindannyiunk számára kihívást jelent, és mindannyiunk részéről felelősségteljes fellépést, kiterjedt higiéniai intézkedések betartását követeli meg. Az Inspirate csapata a legjobb tudása szerint támogatja ezen törekvéseket, hogy a jelenlegi kihívásokat együttes erővel a leghamarabb legyőzhessük. Anyagunk a bútorok fertőtlenítéséhez nyújt hasznos segédletet.

Higiéniai intézkedések

A távolságtartás és az érintkezések csökkentése a legfontosabb intézkedés a koronavírus és a COVID-19, valamint az általa okozott tüdőbetegség elleni küzdelemben. Mindehhez a fertőzés ellen védő, vagy a kórokozókat elpusztító termékek is jelentősen hozzájárulnak. Éppen ezért az Interstuhl bútorgyártóként azt a célt tűzte ki maga elé, hogy saját szakterületén is hatékony megoldásokat dolgozzon ki a járvány visszaszorítása érdekében. A tisztaság és a fertőtlenítés olyan témák, amelyeket ebben az időszakban előtérbe kell helyeznünk. Szakértelmünkkel támogatjuk ezeket az erőfeszítéseket és értékes tippeket szolgálunk az irodai székek és íróasztalok hatékony tisztításához, fertőtlenítéséhez. Annak ellenére, hogy ezek a felületek nem a fő koronavírus-vektorok, mégis érdemes ezek kezelésével tovább minimalizálni az átvitel kockázatát. Irodai székek esetében különösen fontos, hogy az érintkezési felületeket, például a kartámaszokat, az üléseket és az állító karokat tisztán és vírusmentesen tartsák.

Tisztítás és fertőtlenítés

A tisztítás és a fertőtlenítés egymástól eltérő fogalmak:

• A tisztítás eltávolítja a szennyeződéseket és biztosítja, hogy a felületek és az anyagok ápoltak és tartósak maradjanak.

• Ezzel szemben a fertőtlenítés elpusztítja a kórokozókat, például a vírusokat és baktériumokat, ezáltal megelőzve a fertőzéseket és betegségeket.

Mindkettő fontos! Mindazonáltal a fertőtlenítésre kell összpontosítanunk, amikor a koronavírus további terjedésének optimális megelőzéséről – vagy legalábbis lassításáról – van szó. Különböző szerek és módszerek léteznek ezekre az eljárásokra, amelyek a kérdéses anyagokhoz és felületekhez optimálisan illeszkednek.

Milyen szer alkalmas a fertőtlenítésre?

Létezik egy egyszerű, hatékony és környezetbarát módszer, amely szinte minden felületre, valamint a kezünkre is alkalmas: a szappan és a víz. Ha legalább harminc másodpercig mossa kezeit alaposan, majd bő tiszta vízzel leöblíti, könnyedén megszabadulhat a koronavírus kórokozóitól. A forgószékek és az íróasztalok felületeinek tisztítása ugyanígy hatékonynak bizonyul. Kémiai összetételük elpusztítja a vírus körüli membránt, biztosítva annak gyors lebomlását.

A víz eltávolítja a vírust a kezekről és tárgyakról. Ugyanez vonatkozik az alkoholra is: A 62% vagy annál magasabb alkoholtartalmú anyagok károsítják a koronavírus körüli fehérjeréteget és deaktiválják azt. Az alkoholalapú tisztító- és fertőtlenítőszerek a legtöbb anyag és felület kezelésére alkalmasak (tartsák be a gyártó utasításait).
* HeiQ Viroblock készlet Lucia fekete és székhuzatokhoz
** Kivéve az integrált hab (PU) és a kartámaszokat

INSPIRATE Kft.