MITŐL VÁLIK EGY LABORATÓRIUM IGAZÁN HATÉKONNYÁ?

A JÓ LABORATÓRIUMI SZÉK TERVEZÉSI KÖVETELMÉNYEI

Mi tesz igazán sikeressé egy dizájnt?

Erre a kérdésre nincsen egyértelmű válasz. A tetszetős dizájnt ugyanis az ízlés és az egyéni preferenciák legalább annyira befolyásolják, mint a világszintű tendenciák.

Az azonban vitathatatlan, hogy a kiválóan megtervezett munkahely számos előnnyel jár. Jó példa erre a laboratóriumi szék.

Egy modern laboratóriumnak modern kialakítás dukál

A laboratórium a jövő munkakörnyezete. Sehol máshol nem találkozunk annyi innovációval, mint egy laboratóriumban, valószínűleg ez a leginnovatívabb munkakörnyezet a világon. A munka gyorsan átalakuló világában nemcsak a kommunikáció és a technológia értékelődik fel, hanem az arculat is, a törekvés arra, hogy hassunk a külvilágra. Ami más ágazatok vállalataiban, szervezeteiben és közintézményeiben egyre nagyobb szerepet játszik, az régóta igaz a laboratóriumokra is, ez pedig nem más, mint a korszerűségre való egyre nagyobb odafigyelés. A laboratóriumi üzemeltetők csúcstechnológiát képviselő vállalatokként képviseltetik magukat, és nyíltan bemutatják, hol és hogyan jönnek létre innovatív ötleteik. A laboratórium így egyre nyitottabbá és átláthatóbbá válik, reprezentatív funkciója és integrációja az általános vállalati tervezésbe egyre nagyobb szerepet kap. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy szigorodnak a laboratóriumi felszerelésekre vonatkozó előírások, következésképpen a laboratóriumi székekre és ülőkékre vonatkozó előírások is.

A laboratóriumi szék helyes kialakításából a munkaadó profitál

A design vonzó alkalmazása a laboratóriumban nem kérdés. Amellett, hogy jól mutat, pozitív hatással van a munkáltatói márkára is. Például a StepStone megbízásából végzett tanulmányok azt mutatják, hogy a pályázók ma már jobban figyelnek a jó munkakörnyezetre, mint a pénzügyi ösztönzőkre. Ez nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy az alkalmazottak manapság általában majdnem annyi időt töltenek a munkában, mint otthon. A kiváló tervezésű laboratóriumi szék hozzájárul a modern és vonzó munkahely kialakításához, és ezáltal valódi értékké válik a tehetségekért háborúzó munkaerőpiacon. Ennek oka, hogy az alkalmazottak a munkakörnyezetükhöz azokon a székeken keresztül kapcsolódnak a legerősebben, amelyeken ülnek. A képzett személyzet toborzásában és megtartásában egyaránt előnyt jelent a kiváló minőségű és jól megtervezett szék, mely biztosítja, hogy az alkalmazottak boldogok és motiváltak legyenek a laboratóriumi környezetekben.

Több, mint a jó megjelenés kérdése – mi minősül sikeres laboratóriumi tervezésnek?

A szépség a szemlélő tekintetében rejlik. Bármilyen nehéz is objektíven értékelni a sikeres dizájnt, a szigorú tervezési szabványok által megkövetelt elvárások könnyen meghatározhatók. A sikeres dizájnnak nem csak örömöt kell nyújtania. A szükséges funkciók elvárásainak is eleget kell tennie. A laboratóriumi székekre például különleges higiéniai előírások vonatkoznak. Az egyszerű és hatékony tisztításhoz a lehető legzártabb formára van szükség – nem lehetnek repedések vagy üregek, amelyekben a szennyeződés észrevétlenül összegyűlhet. A kárpitoknak szintén könnyen tisztíthatóknak kell lenniük. A Bimos laboratóriumi székei saját higiénikus tervezési koncepcióval büszkélkedhetnek. A következetes dizájn biztosítja a legmagasabb higiéniai követelményeket, valamint az összes szokásos tisztítószerrel és fertőtlenítővel szembeni vegyi ellenállóképességet. A Bimos ezeket a tényezőket kombinálja professzionálisan az átfogó laboratóriumi felhasználáshoz szükséges tulajdonságokkal és a legmagasabb szintű esztétikával.

INSPIRATE Kft.